Pesto Rosso - unikalna receptura łącząca prostotę oraz świeżość pomidorów i bazylii z pełnią smaku i niezwykłą konsystencją sosów typu pesto. Dodatek włoskich serów i oliwy z oliwek sprawia, że sos ten zawiera w sobie wszystkie najbardziej charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej składniki.
Alergeny Może zawierać śladowe ilości selera, ryb, orzeszków ziemnych, lupini i mięczaków.
Składniki Przecier pomidorowy 55%, olej słonecznikowy, suszone pomidory 6%, nerkowce 5%, mieszanka SERÓW twardych (mleko, sól, podpuszczka), skrobia ziemniaczana, bazylia, sól, ocet brandy, czosnek, korektor kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; Oregano.
Wartości odżywcze na 100 gramów 100 gramów Wartość energetyczna 1262 kJ Wartość energetyczna 300 kcal Tłuszcz 29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,20 g Węglowodany 6 g w tym cukier 3,80 g Białko 3,30 g Sól (= Sód x 2,5) 1,40 g
Przechowywać w suchym miejscu z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce.